mars 27

Freedom-appen: Din snarvei til fokus!

0  comments

Freedom-appen: Din snarvei til fokus!

Jeg liker å tro at jeg har grei selvdisiplin, men jeg vet også at jeg ramler ned i enkelte rabbit holes hvis jeg ikke passer på.

Dette har spesielt skjedd nå som coronaen har inntatt bjerget – jeg bruker usedvanlig mye tid på nettaviser og Facebook! Kanskje har du merket det samme?

Og har du noen gang vært fast bestemt på at nå – NÅ – skal du virkelig jobbe fokusert og få unna de viktige tingene øverst på lista di? Bare for å oppdage at du én time senere har gjort fint lite. Du skulle bare sjekke en messengermelding, og vips, så ramlet du ned i Facebook-hullet. Eller du skulle bare sjekke en e-post, og endte opp med å svare på tre andre i samme slengen? Eller du skulle bare legge ut dagens post på Instagram og endte opp dypt nedi Insta-hullet?

Hvis du med hånda på hjertet kan svare ærlig at nei, dette skjer aldri meg:
Du kan slutte å lese her (pssst! er du heeeelt sikker på at du var ærlig nå?)

Alle dere andre som nå småflaut tenker tilbake på uker og måneder med tapt fokus og arbeidstid på grunn av disse kaninhullene: det finnes en løsning som er like enkel som den er genial.

Da jeg oppdaget Freedom (sjekk ut www.freedom.to), fikk selvdisplinen min den krykken den alltid hadde ønsket seg.

Freedom stenger rett og slett tilgangen din til de nettstedene og appene du velger, i en tidsperiode som du også selv velger (kalt session, eller økt på norsk).

Du kan lage faste økter som du kan aktivere med et tastetrykk.

  • Jeg har for eksempel en fast økt som aktiveres når jeg skal lage produkter eller skrive på bøker. Da får jeg ikke engang tilgang til mailen.
  • ​Hvis du skal jobbe med innhold på sosiale medier, så kan du ha en økt som stenger nettaviser og mailen din.
  • Hvis du skal være flink til å få unna praktiske ting, kan du ha en økt som stenger sosiale medier, nettaviser og alt du ikke trenger for å få gjort det du skal.

Og i disse coronatider kan du ha en økt som jeg nettopp har aktivert etter nesten å ha fått åndenød av alle nyheter og Facebook-diskusjoner: 
Alle nettaviser er stengt etter klokken åtte på morgenen. Det vil si at jeg bare kan sjekke nyheter på morgenen. Ikke hver time resten av dagen! Da slipper jeg også å få med meg gørra inn i drømmeland om kvelden.
Facebook er stengt på mobil og iPad hele dagen, slik at jeg fysisk må sette med ned ved PC-en for å i det hele tatt få tilgang. Og det gjør jeg LITE, sammenlignet med hvor lett det er å trykke på den hersens blå F-en på mobilen.

Test Freedom selv, da vel – jeg tipper du kommer til å elske denne digitale Tante Sofie-appen like mye som jeg gjør 🙂

PS! Jeg har ingen tilknytninger til appen utenom at jeg er blodfan.

(www.freedom.to)

Loved this? Spread the word


About the Author

16 års erfaring som frilansskribent, frilansoversetter og infopreneur

kontochristos@gmail.com

Related posts

Freedom-appen: Din snarvei til fokus!

​Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>